Besgrow
Taal:

Zweeds Veen

Zweeds veen wordt gezien als een van de beste optie's voor het produceren van hoogwaardige substraten. Naast de stabiele structuur en het hoge luchtgehalte, heeft het ook nog een hoge wateropnamecapaciteit. 

Op de veenderijen van onze Zweedse partner, hebben we de mogelijkheid tot het verwerken/produceren van verschillende soorten veenproducten. De veenderijen bevinden zich in het noorden van Skåne en al tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het veen hier geoogst. Destijds voornamelijk als brandstof voor het opwekken van energie. Zo'n 50 jaar geleden is men begonnen met de productie van veen als een belanrijke grondstof voor hoogwaardige substraten. Wij staan voor kwaliteit en streven er dan ook naar om te allen tijde de hoogste kwaliteit aan onze klanten aan te bieden. 

Op dit moment hebben de veenderijen bij elkaar een omvang van zo'n 200 hectare en bedraagt de productie ongeveer een 45.000 m3.
Classificatie van veen

Onder veen wordt verstaan een accumulatie van min of meer verteerde plantenresten. Veen is opgebouwd uit resten van planten, die ter plaatse hebben gegroeid en daarna zijn afgestorven. Hieronder de classifisering ten aanzien van humificatie van organisch materiaal door Von Post.