Besgrow
Taal:

Fernwood

Boomvarens en Orchideëen

De wortels van Nieuw-Zeelandse boomvarens worden al vele jaren gebruikt en beschouwd als ideale ondergrond voor diverse planten, waaronder orchideëen. De wortels worden in platen gesneden en zijn beter bekend als 'Tree Fern Boards', 'Tree Fern Mounts' of 'Xaxim Orchid Mounts'.

Fernwood Orchid Boards zijn gemaakt van Nieuw-Zeelandse boomvarens, deze zijn zachter en hebben een groter vochtvasthoudend vermogen in vergelijk met boomvarens uit Zuid-Amerika of Azie. Fernwood Orchid Boards hebben een zeer natuurlijke kleur en wanneer deze bevochtigd worden krijgen ze een chocolade bruine kleur.
Ze bieden een uitstekende drainage en kunnen worden gebruikt in tuinbouwkassen/vivariums met een hoge luchtvochtigheid zonder kwaliteitsverlies. Omdat de Fernwood Orchid Boards zacht zijn, is het zeer gemakkelijk om er draden door te duwen, waardoor de platen te gebruiken zijn om planten op te monteren. De sterke vezelige aard van de platen bieden houvast aan het opbinddraad.

Orchid Boards kunnen zowel door de hobbyist, als door commerciële kwekers worden gebruikt.

Orchid Boards van boomvarens zijn er in verschillende maten :

  • Groot         : 30,5 x 30,5 x 2,5 cm. (12 x 12 x 1 inch) 
  • Standaard : 30,5 x 15,2 x 2,5 cm. (12 x 6 x 1 inch)


Orchideëen Substraat van boomvarens

Het substraat t.b.v. orchideëen is gemaakt van de wortel van de Nieuw Zeelandse boomvarens, het is zacht, sponsachtig en heeft een fantastisch vochtvasthoudend vermogen. Het is een uitstekend groeimedium voor veel verschillende plantensoorten, waaronder epiphyten, orchideeën en varens. Het heeft de mogelijkheid om vocht vast te houden voor een lange periode zonder te composteren en stimuleert gezonde groei, het is hierdoor tevens een uitstekend substraat voor hydroculturen.

Het Fernwood Orchideëen Substraat is in de volgende verpakkingen te verkrijgen :
  • 5 Ltr. Bag
  • 40 Ltr. Bag
Alle Fernwood producten worden vervaardigd uit Nieuw-Zeelandse boomvarens die op duurzame wijze uit particuliere bossen wordt geoogst.

For more information, feel free to click on the Fernwood logo.